اظهارنامه | شکایات | مفاصاحساب
در همه کشورهای دنیا معمولاً شرکتها و افراد علاقه چندانی به پرداخت مالیات ندارند و قصد دارند به هر شکل ممکن از پرداخت آن امتناع ورزند، لذا این مورد علاوه بر اینکه وجود کارشناس امور مالیاتی و مشاور مالیاتی را ضروری و مهم میکند، بلکه وظیفهی کارشناس امور مالیاتی را بهعنوان رسیدگیکننده به این موضوع سختتر کرده و وی را ملزم میسازد از تمامی ظرفیتهای قانونی و مهارتی خود در کنار تجربهاش در رسیدگیهای مالیاتی گذشته برای انجام بهتر وظایفش استفاده نماید.
شرکتها و سازمانها با استخدام مشاور مالیاتی مجرب و باتجربه میتوانند کارهای مالیاتی خود را بهتر سروسامان دهند و از تخفیفات و معافیتهای مالیاتی خوبی بهره بگیرند. به همین علت وجود مشاور مالیاتی برای همهی شرکتهای حسابداری دولتی، دفاتر حقوقی، کارخانهها، شرکتهای مشاورهی مالی و حتی بسیاری از مؤسسات مستقل مالیاتی، لازم و ضروری میکند.

مشاور مالیاتی کیست؟
مشاور مالیاتی یا همان وکیل مالیاتی یک فرد متخصص، تحصیلکرده و باتجربه در حوزههای مالی و حسابداری است که علاوه بر تسلط به دانش حسابداری و حسابرسی، اشراف کاملی به حقوق و قوانین مالیاتی داشته و تجربهی ادارهی پروندههای مالیاتی در مراجع قضایی را دارد و در مورد مسائل مالی و قوانین مالیاتی به مشتریان خود مشاوره میدهد.
اظهارنامه مالیاتی
اظهارنامه مالیاتی، یک فرم تعیین شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور بوده که مودیان مالیاتی باید هر ساله اطلاعات مالی خود را در آن وارد نموده و برای ارسال آن به اداره مالیات اقدام کنند. اصولا، سازمان امور مالیاتی کشور، براساس این اظهار نامه های مالیاتی ، نحوه محاسبه مالیات مودیان از جمله مالیات دستگاه کارت خوان را مشخص می نماید.
در واقع اظهار نامه مالیاتی، کارنامه مالی سالیانه مودیان مالیاتی بوده که عملکرد مالی آن ها را در طول یک سال مالی، از یک فروردین ماه هر سال تا 29 اسفند ماه در بر می گیرد. لازم به توضیح است که این مسئله اختصاص به اشخاص حقیقی داشته و در مورد اشخاص حقوقی ، اگر سال مالی شرکت در اساسنامه با سال مالیاتی متفاوت باشد، سال مالی شرکت به عنوان مبدا محاسبه مهلت ارائه اظهارنامه در نظر گرفته می شود.
ارائه و ارسال اظهارنامه توسط تاجرها و شرکت ها یک وظیفه قانونی بوده که در صورت عدم انجام یا تاخیر در انجام،با ضمانت اجراها و جریمه های مالیاتی قانونی مواجه خواهد شد.
مفاصاحساب
مفاصا حساب در لغت در معنای تسویه حساب می باشد. در قراردادها و موارد حقوقی مفاصا حساب به برگه ای گفته می شود که تا تاریخ مقرر در ازای رسیدگی به حساب، مبنی بر تسویه ی حساب است.
برای بیان واضح تر، می توان گفت هنگامی که قراردادی به اتمام می رسد، باید حسابرسی و تسویه ی حساب صورت بگیرد. مفاصا حساب برگه ای است که به عنوان تسویه ی حساب به کسی تحویل داده می شود که درآمد هزینه با او بوده است.
در همه ی امور قراردادی مفاصا حساب وجود دارد و به جهت صورت گرفتن امور تسویه مفاصا حساب صادر می شود.
در واقع زمانی میتوان از این اصطلاح استفاده کرد که دو طرف حساب که یا اشخاص حقیقی و یا اشخاص حقوقی هستند بر اساس قرارداد امور مقرر را انجام داده باشند.
انواع مفاصاحساب
- مفاصا حساب ساختمان
- مفاصا حساب مالیاتی
- مفاصا حساب نقل و انتقال سهام
- مفاصا حساب خودرو
- مفاصا حساب بیمه
مراحل دریافت مفاصا حساب مالیاتی
برای این که بتوان مفاصا حساب مالیاتی را دریافت کرد، باید مراحل زیر را طی کرد:
-ابتدا باید اصل بدهی مالیاتی تسویه شود وگواهی پرداخت به اداره ی مالیات تحویل داده شده و در ازای آن رسید دریافت شود.
-پس از انجام مرحله ی بالا، باید برای دریافت واهی مفاصا حساب مالیاتی درخواست داده شود. این درخواست به صورت کتبی به اداره ی مالیات تحویل داده شود و در آن ذکر شده باشد که خواهان صادر شدن برگه قطعی مالیات هستید و هم چنین درخواست بخشودگی مالیاتی را نیز دارید. باید بدانید که فرم های مالیاتی تهیه خلاصه پرونده و فرم گواهی ماده 235 ق.م.م را باید تکمیل کرد.
-مودی مالیاتی پس از مشخص کردن و دریافت میزان بدهی و تایید صحت خلاصه ی وضعیت مالیاتی بر اساس ماده 235 قانون مالیات تا 5 روز کاری زمان دارد که بدهی مالیاتی خود را پرداخت و تسویه کند و جهت امضا به مسئول مربوطه ارائه کند. انجام دادن این بخش در بیشترین حالت نیاز به 3 روز زمان دارد تا امضای مسئول مربوطه دریافت شود.